Belanghebbenden

Milieu

Belanghebbenden_milieuHet bezoek van de gouverneur van Bangka, het eiland waar onze Witte Muntok peper vandaan komt, is niet onopgemerkt gebleven op het Indonesische eiland. In een lokale krant zijn 2 artikelen verschenen:

Riyadi, journalist van Bangka Pos

Bangkapos.com, Bangka – De grootste peperimporteur in Europa, Verstegen Spices & Sauces, is klaar om een bedrag tegemoet te komen. Dit om de continuïteit en kwaliteit van de Witte Muntok peper te bewaren. Zo is de productie van deze peper goed bewaard gebleven.

De lokale ondernemers zeggen dat als Bangka in staat is om de kwaliteit van de peper te garanderen volgens de Europese normen, Europa de Witte Muntok peper blijft ontvangen.

Het bedrag werd ingediend door Verstegen Spices & Sauces, hierna is een delegatie van West Bangka bij Verstegen op bezoek geweest in Nederland. Dit was op vrijdag 6 november 2015.

De garantie van Witte Muntok peper is, dat deze vervaardigd is met aandacht voor milieu-principes en met inachtneming van het principe dat het een premium prijs heeft. Wanneer Europa klaar is om dit te accepteren, vroeg Verstegen Spices & Sauces aan de lokale overheid van West Bangka om met het oog op de kwaliteit dit te garanderen.

© Copyright - MVO Duurzaamheids verslag - Verstegen Spices & Sauces